If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Боби братушка прав си. Поръчах сегменти от Рено Сафран 2.2 бензин и са същата дебелина но ще трябва да ги опиля с 4 десети. Във Вторник трябва да пристигнат и да видим този път какво ще се на*ере
sigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Боби братушка прав си. Поръчах сегменти от Рено Сафран 2.2 бензин и са същата дебелина но ще трябва да ги опиля с 4 десети. Във Вторник трябва да пристигнат и да видим този път какво ще се на*ере
Стана тя каквато стана. След, като махнах сегментите от буталото забелязох, че е пукнато и файда от него няма. Поради липсата на друго бутало от този размер мисля да се откажа от тая кола. Има варианти да я направя но излизат прекалено скъпи а пък бялата 33-ка ми е по-важна и ценна такаче ще насоча ентусиазма си към нея. Тази тема може да отива в казана. Ако на някой му трябва нещо да свирка :/
sigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Стана тя каквато стана. След, като махнах сегментите от буталото забелязох, че е пукнато и файда от него няма. Поради липсата на друго бутало от този размер мисля да се откажа от тая кола. Има варианти да я направя но излизат прекалено скъпи а пък бялата 33-ка ми е по-важна и ценна такаче ще насоча ентусиазма си към нея. Тази тема може да отива в казана. Ако на някой му трябва нещо да свирка :/
Ако купето е читаво, не се отказвай. Аз на твое място, ако ми беше читаво останалото, намирам едно долнище от примерно 145 боксер 1.7 16V и директно му захлупвам 8 клапановите глави, събирам и карам на 12 към 1 на газ и пей сърце.
Ако купето е читаво, не се отказвай. Аз на твое място, ако ми беше читаво останалото, намирам едно долнище от примерно 145 боксер 1.7 16V и директно му захлупвам 8 клапановите глави, събирам и карам на 12 към 1 на газ и пей сърце.
Чакай, чакай малко че не ти проследих мисълта. 8 клапанова глава ама от 1.5 или от 1.7 слагаш
Ако не ти е писнало още от нея и купето е здраво,мога да ти подаря обслужен мотор 1.4.
Боре, осемклапановите глави са едни и същи. Поне аз не съм видял разлика.
Може и аз да греша, но горивната камера на 8 клапанова глава за 1.5 не е ли по-малка от тази на 1.7.
Пиша по-спомени, затова не претендирам за точност. Но 1.5 не беше ли с недоход на буталото.
Благодаря на всички за помощта и мненията. Купето е запазено и колата ми харесва но ако ще я правя ще е в далечното бъдеще защото за в момента нямам нито време нито пари за нея. Ще гледам да вкарам в движение бялата за да може другото лято да си я карам пък тази за сега ще стои. Имам въпрос. Съединителя от 1.7 8V става ли за 16V ?
sigpic
Може и аз да греша, но горивната камера на 8 клапанова глава за 1.5 не е ли по-малка от тази на 1.7.
Пиша по-спомени, затова не претендирам за точност. Но 1.5 не беше ли с недоход на буталото.
Май адаша ще трябва да внесе малко яснота.
Това няма значение каква кубатура е мотора. Просто боксерите се делят на стар и нов. Демек стария и с недоход и с чашки на клапаните с пулове, новия е с хидравлични повдигачи и с други горивни камери и без недоход. Има и 1.3 и 1.5 и в 2-та варианта, като стария мотор е с по-малка компресионна височина на буталата, останалото в долнището на мотора е еднакво. А главите на новия мотор, с хидравличните повдигачи и с еднакви глави от 1.3 до 1.7, като при 1.3 и 1.5 е с малко по-малки портове от главите за 1.7, но пък клапаните са еднакви.
---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:47 ----------
Благодаря на всички за помощта и мненията. Купето е запазено и колата ми харесва но ако ще я правя ще е в далечното бъдеще защото за в момента нямам нито време нито пари за нея. Ще гледам да вкарам в движение бялата за да може другото лято да си я карам пък тази за сега ще стои. Имам въпрос. Съединителя от 1.7 8V става ли за 16V ?
Отново въпрос! Каква е разликата между 1.6 8v boxer и 1.7 8v boxer ??? Знам, че коляновия вал и главите са еднакви ама Блока ,биелите и буталата? И ако сложа 1.6 от 145 на 33-ката с нейната си инсталация ще върви ли нормално без проблеми
sigpic
Ще ми се да го направя 1.7 но в такъв случай ще ми трябват 3 бутала ... Ако реша да ползвам моята карантия с буталата на 1.6 ми се струва малко Франкенщайн ще стане работата
sigpic
Благодарение на Рижавия се сдобих с блок но след замерване се оказа , че е 1-ви ремонт и няма да ми свърши работа. Тая кола направо ме отказа като вземем в предвид, че ми трябват доста неща за бялата и към това, като добавим новия закон за тъпите застраховки май тази седмица ще се бракува зеления гад и ще го ползвам за донор на Бялата. Ако на някой му трябват обикновенни седалки със сива тапицерия да свирка да му ги пращам защото ми е жал да ги хвърля на боклука. Ако реша да махам и други части от колата ще пиша пак в тази тема. Също имам и въпрос хидравличната рейка от 33 става ли за 145 боксер.
sigpic
Comment